Oceanul de la capătul aleii

Image

 

 

Cartea lui Neil Gaiman, ”Oceanul de la capătul aleii”, prezintă povestea unui om care revenind în locul unde a copilărit își aduce aminte de acea perioadă, în special de o întâmplare neobișnuită. Este povestea întâlnirii cu o ființă supranaturală și consecințele întâlnirii cu aceasta. Cum oamenii mari cad pradă ispitelor și este de datoria copiilor să îi salveze.

 Cartea în sine pare o carte obișnuită genului fantasy, dar aceasta are mult mai mult de dăruit. Începul pare morbid și plictisitor dar dacă reușești să treci de acesta vei descoperi o călătorie magică cu prințese curajoase și prinți fricoși. Și cum prinții fricoși devin pe parcursul călătorie niște cavaleri în armură strălucitoare și povestea are final fericit.

 Și nu, nu este singurul farmec la această întâmplare. Citind în continuare vei descoperi că de fapt ea ne învață ceva ce uităm cât creștem. Ne amintește și ne insuflă, din nou, pofta de a visa, pofta de a crea, pofta de a crede în imposibil, pofta aceea ce ne făcea neînfricați. Pofta de a crede în imposibil și în visele noastre. Puterea imaginației pe care am uitat-o cu timpul, lăsând loc pragmatismului și logicului.

 Este o carte atât pentru copii cât și pentru adulți. O carte pentru copii deaorece îi încurajează să-și dezvolte imaginația și să-și urmeze visele, iar pentru adulți pentru că ne învață că trebuie să rămân copii, trebuie să ne păstrăm inocența și naivitatea. Ne ajută să nu uităm să creăm. Să scriem, să compunem, să pictăm, să inventăm. Să lăsăm modele de urmat copiilor așa cum și noi am avut modelele noastre atunci când eram mici.

 Este o carte pentru toate vârstele ce merită citită și apoi visată. 

Reclame

Despre ralucamihaila

Studenta la Jurnalism. Dependenta de cafea si ceai. Zambetele si ciocolata sunt drogul meu. Ador sa citesc, sa ascult muzica si ma uit la multe seriale.
Acest articol a fost publicat în Cărţi și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s