Cronicarii de teatru – o specie pe cale de dispariție?

Duminică Teatrul de Comedia a împlinit 53 de ani de la prima reprezentație pe scena acestuia. Cu ocazia aceasta ni s-a readus în atenție o breaslă mai puțin cunoscută de ceva vreme: cronicarii de teatru. Acest eveniment a fost închinat lor, prietenilor teatrului. 

Citind toate acestea îmi pun întrebarea, oare aceaști oamenii mai există? Răspunsul este unul cert. Atât timp cât va exista această lume minunată a teatrului și această breaslă va continua.

Însă este trist că vedem din ce în ce mai puțin o cronică de teatru. Oare este o specie mult prea grea pentru tinerii jurnaliști? Sau pur și simplu se manifestă un interes din ce în ce mai scăzut pentru scenă? Nu pot să nu recunosc că scrierea unei astfel de cronici prezintă o provocare pentru majoritatea, dar oare am uitat ce înseamnă satisfacția redactării unei astfel de articol. Sper că nu,  și,  de asemenea,  sper că interesul pentru scenă va crește deoarece aceasta ascunde multe. 

Evenimente, ca cel de la Teatrul de Comedie, fac ca acești oameni să nu fie uitați și ca această meserie să fie păstrată.

Reclame

Despre ralucamihaila

Studenta la Jurnalism. Dependenta de cafea si ceai. Zambetele si ciocolata sunt drogul meu. Ador sa citesc, sa ascult muzica si ma uit la multe seriale.
Acest articol a fost publicat în Teatru. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s