J.F. Kennedy într-o altă lumină

Săptămâna trecută a avut loc în cadrul Sălii Senatului a Universității ”Ovidius” Constanța conferința cu titlul „The Assassination of President John F. Kennedy: 50 Years Ago – Nov. 22, 1963” susținută de Bruce Kleiner, consilierul pentru presă și cultură din cadrul Ambasadei S.U.A. la București.
Conferinţa a fost deosebită prin prisma faptului că Bruce Kleiner ne-a surprins cu abordarea aleasă pentru a face prezentarea. A ales o ţinută lejeră prin care ne puteam identifica şi a făcut gesturi nereprezentative pentru o persoană cu o astfel de funcţie. Astfel el a ales să se identifice cu studenţii pentru a le explica mai bine tema şi pentru a ne încuraja la un dialog deschis, făcându-ne să nu ne simţim constrânşi de rigorile unei prezentări. Metoda aleasă a avut succes și întrebările nu au contenit. Ce inițial a trebuit să țină o oră, a ținut de fapt două.
Bruce Kleiner a tratat asasinarea lui J.F Kennedy din mai multe prisme. Printre acestea mentionând: politic, economic, militar, socio-cultural și religios. Cel mai important element, după cum a menţionat acesta, a fost factorul socio-cultural deoarece a marcat populaţia şi ia făcut să realizeze gravitatea situaţiei. De asemenea, a mai spus că media a jucat un rol important în sensibilizarea populaţie cu privire la acest aspect deoarece asasinarea lui şi zilele ce au urmat au fost transmise în direct pe întregul teritoriul al statului.
La sfârşitul celei de-a doua ore, Bruce Kleiner a pus capăt conferinţei, însă doritorii au mai rămas pentru a-i pune întrebari în particular şi pentru a-l felicita. Este de menţionat că aceasta conferinţă s-a tinut în limba engleză, iar studenţii dovedindu-si capacităţile lingvistice prin elobararea întrebărilor şi înţelegerea informaţiilor transmise în engleză.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente, Me. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la J.F. Kennedy într-o altă lumină

  1. Bruce P Kleiner zice:

    thank you! I very much enjoyed the questions and the interest.. Very intelligent persons in attendance, and a wonderful discussion!

  2. Cred ca parapsihologia uciderii lui kennedy de rusi si-a lasat amprenta destul de mult timp. Foarte multi americani s-au simtit in nesiguranta prin acest act nelegitim si ilegal. Ma intreb cum oare rusii au reusit sa unelteze aceasta asasinare chiar cu oameni din preajma presedintelui. Este rau ca s-a intamplat asa, este rau pentru ca intreaga Umanitate putea avea alt viitor in acei ani si dupa. In culpabilizarea rusilor se afla Oswald ca simplu apasator pe tragaci fiind expus in simplul adiacent al nebuniei si probabil groaza dupa bani. Parerea mea este ca parapsihologia apartine in general sau a apartinut rusilor. Militez cu tarie pentru organizarea unui Miting de amploare la Bucuresti…in vafoarea a celui ce a fost un om mare, Presedintele tuturor, Kennedy. Astept cu deosebit interes personal si de natiune sa contribui si sa particip la acest mare eveniment mondial, mitingul KENNEDY.

  3. Se mai afirma ca identificarea adevaratilor vinovati este si in prezent si faptul ca totul este un colos. Gasesc ca NU este un colos iar adevaratii faptasi trebuie trimisi in fata justitiei americane. Numai vorbele grele se pot aduce catre spargerea acestui colos fals. Pentru adevar, pentru justitie si dreptate, gasitii pe vinovati, chiar si dupa atatia ani…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s