Întâlnirea cu radioul

Săptămâna trecută studenții din cadrul Universității Ovidius, secția Jurnalism au avut ocazia să-i adreseze întrebări doamnei Steliana Badechi, realizator de emisiuni la Radio Constanța. Aceasta ne-a vorbit despre radioul românesc, împlinindu-se 85 de ani de la emiterea primului semnal radio. Ea ne-a mărturisit că ” mă bucur să fac parte din transmisile radio încă din 1928”, vorbind cu mândrie despre fonoteca de aur a radioului din Constanța și arhiva existentă, numind-o o ”comoară neprețuită”.

  Ne-a mai povestit despre cum erau stocate înainte reportajele și benzile de muzică și se înregistra pe portofon, iar tăieturile se făceau cu foarfeca și scociul.

 Despre munca ei ne-a spus că ” există posturi private și există posturi publice” și că ”un post național înseamnă siguranță”, iar aceasta a continuat spunându-ne că nu ar fi rezistat la un post privat și ar fi renunțat.

  Studenții au început mai apoi șirul de întrebări. Printre întrebările adresate a fost aceea că : ”Dacă ați da timpul înapoi, ați face același lucru?”. Aceasta ne-a răspuns că timpul în radio este timp, acesta rămâne mereu arhivat și că ”n-aș mai face niciodată în viața mea ceva ce nu-mi place”, făcând referire la Facultatea de Inginerie urmată. Iar sfatul acesteia a fost să ”ne ducem unde ne trage inima”.   

  Printre ultimele întrebări adresate a una legată de volumul de muncă pe care ar trebui să-l facă și dacă s-a simțit vreodată copleșită. Ne-a răspuns că da, au fost și cazuri, dar apoi au existat și mulțumiri sufletești.

  Doamna Bajdechi a încheiat prin a mulțumi cadrelor didactice ce au făcut posibilă această întâlnire și studenților pentru timpul acordat.

Acest articol a fost publicat în Evenimente, Me. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu